Nutricionistkinja Gabrijela Pikok koja godinama sarađuje sa kraljevskom porodicom Velike Britanije otkriva kako izgleda njihov dnevni meni i po kojim se to principima oni hrane.

povrce-2.jpg
Profimedia 

Baš kao što poštuju pravila kada je ponašanje i odevanje u pitanju, svaki član ove porodice voli da se drži pravila i kada je ishrana u pitanju. Primetili ste da su gotovo svi članovi kraljevske porodice doživeli duboku starost, a sve to zahvaljujući ovom načinu ishrane.

Oni primenjuju povremeni post. Pikok je zagovornica dva modela, 4:3 (četiri dana u nedelji se jede bez ograničenja, a tri se unosi samo 500 kalorija) ili model 16:8 (posti se 16 sati u danu, a 8 sati jede).

Post, kako tvrdi, ne preporučuje klijentima isključivo zbog mršavljenja već zato što navedene metode "deluju protivupalno, sprečavaju kardiovaskularne bolesti i usporavaju starenje".

profimedia0338486763-sofi-veseks.jpg
Profimedia 

Pikok takođe tvrdi da je jedan od ključa dobrog zdravlja uravnotežen unos šećera, stoga poručuje: "Nikada nemojte jesti voće na prazan stomak jer će vam povisiti nivo šećera u krvi, baš kao i kafa. Preporučujem da voće jedete u kombinaciji sa proteinima".

Grickalice na bazi proteina, poput jogurta sa orašastim plodovima i raznim semenkama ili proteinske pločice, preporučuje za popodnevni međuobrok.

Večera bi, kaže, trebala biti najlakši obrok u danu. Najbolje bi bilo da se ona satoji od barene ribe ili tunjevine i puno sezonskog povrća.

Ručak se sastoji od mesa, koje nema puno procenata masti i takođe dosta povrća.

Za doručak preporučuje kajganu od jednog celog jaja i 4 belanaca i 2 parčeta tosta.

tost.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M./Stil)

Bonus video:

03:39
KROZ FILM BUDI BOG S NAMA UPOZNAJEMO BEOGRAD IZ ZLATNOIG DOBA: U Šijanovom filmu prvi put u kadru SLOBODA MIĆALOVIĆ I BIKOVIĆ! Izvor: Kurir televizija