Predstavljamo vam recept za osvežavajući i brzi letnji kolač koji se može pripremati sa nektarinama i kajsijama, a u zimskom periodu sa kompotom.

Sastojci za podlogu:

180 g mlevenog keksa

2 kašike meda

4 kašike rastopljenog putera

profimediakolac-kajsija-2.jpg
Profimedia 


Za krem:

350 ml gustog jogurta

250 ml slatke pavlake

puding ukusa slatke pavlake (plus 500 ml mleka plus 4 kašike šećera)

kesica želatina

300 g breskvi

300 g kajsija

Priprema:

Sjedinite mleveni keks, med i istopljen puter, pa rasporedite na dno četvrtastog kalupa dimenzija (20x20 cm), pa stavite u frižider da se stegne. Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Puding skuvajte po uputstvu sa kesice (500 ml mleka plus 4 kašike šećera), a kada nabubri, nakon 10 minuta, otopite ga i sipajte u skuvani puding. Ostavite da se ohladi. Polovinu voća izblendajte i sjedinite sa jogurtom i skuvanim pudingom. Preostalo voće iseckajte, pa polovinu dodajte u krem, a drugu polovinu ostavite za dekoraciju kolača. Slatku pavlaku izmiksajte i dodajte u krem. Sipajte u kalup preko smese od keksa i poravnajte. Stavite u frižider da se ohladi i stegne. Isecite na kocke i na svaku kocku stavite iseckano voće. Prelijte po želji karamel prelivom. MOMžete poslužiti sa listićima badema i svežim borovnicama.

profimediakolac-kajsija-3.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

03:54
Kolač s jabukama - Zaboravljena jela Srbije Izvor: adriamedia.tv