Ne postoji osoba koja ne voli čokoladu i višnje, pogotovo ako se iskombinuju zajedno.

Ovaj karakterističan ukus može da se pravi na hiljadu načina i kombinuje na mnogo načina, a ovo je recept za voćno-čokoladni rolat.

rolat-3.jpg
Profimedia 

Sastojci

Kora

6 jaja

120 g brašna

120 g šećera

prstohvat soli

pola kesice burbon šećera

2 kašike kakao praha

Fil

150 g oceđenih višanja iz kompota

250 ml slatke pavlake

250 g maskarpone sira

50 g šećera u prahu

pola kesice burbon šećera

30 g rendane čokolade za ukras

rolat-2.jpg
Profimedia 

Priprema

Belanca i prstohvat soli umutite u čvrst sneg. Posebno umutite žumanca sa šećerom i burbon šećerom, dodajte brašno, kakao i na kraju belanca. Promešajte drvenom kašikom ili mutite lagano mikserom. U pleh stavite pek papir, sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta. Pečenu koru prekrijte vlažnom krpom, okrenite pleh, skinite pek papir, urolajte zajedno sa krpom i ostavite da se ohladi. Višnje dobro ocedite.

Penasto umutite maskarpone sir sa šećerom u prahu i burbon šećerom. Dodajte slatku pavlaku i sve zajedno dobro umutite. Ohlađeni rolat odmotajte i premažite ga s dve trećine fila. Višnje ređajte na početku, odnosno na prvoj uzdužnoj polovini fila, pa sve zajedno urolajte. Rolat premažite ostatkom fila, preko narendajte čokoladu, ukrasite višnjama i stavite u frižider da se dobro ohladi.

rolat-1.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:33
GLUMICA POKAZALA ZANOSNO TELO U 6. DECENIJI: Ketrin Zita Džons radila vežbe u bikiniju, preko 1.000.000 ljudi oduševljeno! (VIDEO) Izvor: Instagram