Kada perete veš, uvek odvajate šaren od belog, a potrebno je odvajati i kuhinjske krpe od peškira.

krpa-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Pored brisanja suđa, kuhinjskim krpama često obrišemo ruke tokom kuvanja, ali ih koristimo i tokom čišćenja kuhinjskih površina.

Zbog česte primene, kuhinjske krpe su uglavnom mokre, i zbog toga su idealno mesto za razvoj raznih bakterija i klica.

Ako kuhinjske krpe peremo zajedno s peškirima, bakterije i klice se vrlo lako mogu prošiti i na njih, stoga stručnjaci preporučuju da se kuhinjske krpe i peškiri peru odvojeno na visokim teperaturama.

profimedia0347524808.jpg
Profimedia 

Ukoliko kuhinjske krpe i peškire peremo zajedno u veš mašini, može doći do kontaminacije i širenja štetnih bakterija i klica, pa peškiri kojima brišemo i lice, neće biti u potpunosti čisti.

Ovu grešku skoro svi prave, ali kao što razdvajamo odeću po boji i materijalu, moramo razdvajati i krpe od peškira.

profimedia0311227880.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M./Krstarica)

Bonus video:

00:30
SENIDA NIJE IZAŠLA NA NASTUP: Evo šta joj je bilo preče od njene publike, pa ih je IZNEVERILA! (VIDEO) Izvor: Instagram