Ova čorba se brzo priprema, što je idealno za letnje mesece kad je dugo stajanje uz šporet zamornije i teže nego inače. Đumbir, šargarepa i sok limuna garantuju nezaboravan doživljaj.

profimedia0076193058.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci

500 g šargarepe 1,5 cm korena đumbira sok pola limuna 2 kašičice devičanskog maslinovog ulja lišće peršuna so, biber ljuta mlevena paprika po ukusu 1 litar vode

profimedia0283071988.jpg
Foto: Profimedia

Priprema

Šargarepu i đumbir narendajte na sitno. Na malo ulja kratko propržite narendanu šargarepu. Dodajte vruću vodu i narendani đumbir i kuvajte oko tri minuta. Izmiksajte čorbu u blenderu. So i biiber dodajte pred kraj, a lišće peršuna i limunov sok u gotovu čorbu.

profimedia0012307611.jpg
Foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:24
BEKVALČEVA DOŽIVELA ŠOK USRED NASTUPA! Nataši se na BINI pridružio ON, dao joj CRVENU RUŽU, a ona priznala da joj je UKRAO SRCE! Izvor: Instagram