SUPER JEDNOSTAVNA FORA DA VAM NIKAD VIŠE ULJE NE PRSKA IZ TIGANJA: Malo ko zna za ovaj trik, a samo JEDNU stvar treba da uradite
trik da vam ulje NIKADA NE PRSKA VAN TIGANJA, a retko ko ga zna: Evo šta treba da uradite
Kada pomislite na prženje hrane, kosa vam se digne na glavi od pomisli na čišćenje ulja koje je prskalo prilikom pripreme.
Postoji jednostavan trik kojim se to prskanje sprečava, a retko ko ga zna.
Trik koji sprečava to sastoji se u tome da čim u tiganj dodate ulje, pre nego što se zagreje, dodate i malo soli.
Pored toga, pre nego što sastojke spustite u ulje, dobro ih osušite. Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne, upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja. Prosušite ih i lagano, uz pomoć špatule, spuštajte u tiganj, sa što manje visine.
Da bi posle prženja vaša kuhinja bila što čistija, bitno je i da tiganj ne bude preplitak.
kurir.rs
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore