NE ZNATE ŠTA ĆETE SA TIKVICAMA KOJE SU OSTALE U FRIŽIDERU? Ovo je sjajan letnji recept, svi će uživati u SLASNIM zalogajima!
Tikvice su jedna od zahvalnijih vrsta povrća jer ih možete pripremati na bezbroj načina. Jeftine su, zdrave, a uz malo mašte sa njima ćete napraviti čuda.
Ako vam se ne da razbijati glavu dok gledate poslednje dve tikvice u frižideru bacite se na pripremu finog tarta kom će dodatni faktor iznenađenja doneti kremasti burata sir.
Sastojci
400 g tikvica
50 g parmezana
maslinovo ulje
čili
1 burata od 250 g
so, biber
1 žumance
Testo
200 g brašna
1 jaje
120 g hladnog maslaca
2 kašike hladne vode
prstohvat soli
Da biste napravili slano testo, maslac mora biti jako hladan i narezan na kockice. Sve sastojke umesite u kuglu i zamotajte u prozirnu plastičnu foliju i stavite u frižider na minimalno sat vremena.
Površinu na kojoj ćete valjati testo pospite brašnom, a da budete sigurni da se testo neće lepiti za valjak i površinu stavite ga između dva masna papira za pečenje pa krenite da razmesite testo oklagijom.
Priprema
Operite tikvice i narežite ih najtanje što možete, da budu skoro prozirne. Posolite ih i stavite 15-ak minuta da se ocedi višak vode.
Testo za tart izvaljajte i stavite na papir za pečenje. Po testu pospite parmezan i poređajte trakice tikvica.
Tikvice zatim poprskajte sa maslinovim uljem i čilijem.
Krajeve testa zavrnite prema unutra preko tikvica.
Papir sa tartom prebacite na lim za pečenje. umutite žumance i premažite sa njim krajeve tarta.
Stavite u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite 30 minuta.
Neposredno pre posluživanja na sredinu tarta stavite buratu i otvorite je na pola. Začinite solju i biberom i isprskajte sa još malo maslinovog ulja.
(Kurir.rs/A.M.)
Bonus video:
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)