Tikvice su jedna od zahvalnijih vrsta povrća jer ih možete pripremati na bezbroj načina. Jeftine su, zdrave, a uz malo mašte sa njima ćete napraviti čuda.

tikvice-1.jpg
Profimedia 

Ako vam se ne da razbijati glavu dok gledate poslednje dve tikvice u frižideru bacite se na pripremu finog tarta kom će dodatni faktor iznenađenja doneti kremasti burata sir.

Sastojci

400 g tikvica

50 g parmezana

maslinovo ulje

čili

1 burata od 250 g

so, biber

1 žumance

tart-2.jpg
Profimedia 

Testo

200 g brašna

1 jaje

120 g hladnog maslaca

2 kašike hladne vode

prstohvat soli

Da biste napravili slano testo, maslac mora biti jako hladan i narezan na kockice. Sve sastojke umesite u kuglu i zamotajte u prozirnu plastičnu foliju i stavite u frižider na minimalno sat vremena.

Površinu na kojoj ćete valjati testo pospite brašnom, a da budete sigurni da se testo neće lepiti za valjak i površinu stavite ga između dva masna papira za pečenje pa krenite da razmesite testo oklagijom.

tart-3.jpg
Profimedia 

Priprema

Operite tikvice i narežite ih najtanje što možete, da budu skoro prozirne. Posolite ih i stavite 15-ak minuta da se ocedi višak vode.

Testo za tart izvaljajte i stavite na papir za pečenje. Po testu pospite parmezan i poređajte trakice tikvica.

Tikvice zatim poprskajte sa maslinovim uljem i čilijem.

Krajeve testa zavrnite prema unutra preko tikvica.

Papir sa tartom prebacite na lim za pečenje. umutite žumance i premažite sa njim krajeve tarta.

Stavite u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite 30 minuta.

Neposredno pre posluživanja na sredinu tarta stavite buratu i otvorite je na pola. Začinite solju i biberom i isprskajte sa još malo maslinovog ulja.

tikvice-2.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:11
MILICA MANDIĆ I ĐOLE ĐOGANI IMAJU NEŠTO ZAJEDNIČKO! Niko ne bi rekao da ih OVO povezuje!  Izvor: Kurir televizija