Svako ima neku svoju tajnu za savršene palačinke i svi ih vole na određeni način.

profimedia0316731402.jpg
Profimedia 

Najvažniji kod pečenja palačinki jeste dobar recept, ali jednako važnu ulogu ima i sama priprema. Recept je jednostavan, a tajni sastojak jeste – prašak za pecivo.

Palačinke bez brašna mogu biti jednako tanke i slasne kao one “obične”:

Sastojci:

  • 1 ¼ šolje mleka
  • 2 jaja
  • 2 supene kašike biljnog ulja
  • 2 šolje brašna
  • 2 supene kašike šećera
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • ¼ supene kašike soli

Pripremna:

Prvo promešajte tečne sastojke, a zatim dodajte suve. Sastojke promešajte mrežicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. Ako želite da napravite nešto sasvim posebno, podelite smesu na više delova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji, što će im dati poseban ukus, ali i obojiti smesu pa ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju.

profimedia0248072841.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/A.A./večernje.hr