Rejčel Finč, devojka koja se bavi modelingom oduševila je pratioce na Instagramu receptom za veganski tiramisu u kojem ona uživa bez osećaja grižnje savesti jer koristi zdravije namirnice.

Priprema nije baš kratka, ali vredi svake sekunde jer je desert idealno osveženje tokom vrelih letnjih dana.

Sastojci za biskvit:

  • 1 šolja bademovog brašna
  • 1 šolja brašna
  • 3 kašika kokosovog šećera
  • 1/4 kašičice soda bikarbone
  • Pola šolje kokosovog mleka
  • Pola šolje kokosovog ulja, otopljenog
  • Malo ekstrakta vanile
  • 1 kašika jabukovog sirća

Priprema:

Upalite rernu na 180°C, uzmite kalup 20x30cm i obložite ga papirom za pečenje. Odvojite suve i mokre sastojke u dve posude, a kada ste ih zasebno promešali, dodajte mokre u suve. Promešajte i dobijenu smesu izlijte u pripremljeni kalup. Pecite 15-20 minuta i ostavite sa strane da se ohladi.

tiramisu-2.jpg
Printscreen/Instagram/rachel_finch 

Sastojci za fil od kafe:

  • 200 g indijskih oraščića koje ste prethodno namočili u vodu i ocedili
  • Pola šolje hladnog espresa
  • 3 kašike tečnog zaslađivača - javorov ili agavin sirup, kokosov nektar.
  • 2 kašike kokosovog mleka
  • 2 kašike rastopljenog kokosovog ulja

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender ili ih izmiksajte mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Stavite je u frižider dok pripremite drugi fil.

Sastojci za fil od kokosa:

  • 4 limenke kokosovog mleka (od 400 ml)
  • 2 kašike tečnog zaslađivača koji ste koristili za prvu kremu
  • Malo ekstrakta vanile

tiramisu-4.jpg
Printscreen/Instagram/rachel_finch 

Priprema:

Čvrsto kokosovo mleko iz limenke dodajte u posudu - pazite da ne dodate tečnost koja se skuplja na vrhu! Dodajte zaslađivač i vanilu i miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Stavite u frižider4.

Sastojci za gornji sloj:

  • 3 kašike hladnog espresa
  • 4 žkašike kakao praha
  • Tamna čokolada, izrendana

Priprema:

Uzmite 4 tegle ili čaše (od nekih 375 ml) i isecite četiri kruga biskvita, pa ga stavite u posudicu. Prelijte sa kašikom kafe, dodajte fil od kafe, pa onaj od kokosa. Posipite sa malo kakaa i ponovite slojeve dok ne dođete do vrha. Vrh ukrasite rendanom čokoladom.

Kurir.rs/A.A./Daily Mail

Bonus video:

02:54
MAJSTORICA ZA ČVARKE OTKRILA ORIGINALNI RECEPT: Samo OVAKO se spremaju najbolje "bombone od svinje" (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija