Ukoliko promenite samo jedan sastojak u pripremi kajgane, dobićete ukusnije i kremastije jelo.

profimedia0305282447.jpg
Profimedia 

Doručak je najvažniji obrok u danu. Stoga je važno da on bude hranljiv, ali i ukusan. Jaja su jedan od najpopularnijih doručaka, a pogotovo kad se napravi kajgana. Ipak, većina ljudi pravi jednu pogrešku kada pravi kajganu - dodaje mleko.

Prema anketi sprovedenoj na društvenim mrežama "Buzz Feeda", 60 odsto ljudi u kajganu dodaje mleko jer tvrdi da se tako postiže kremasta tekstura, ali zapravo se dešava suprotno.

Mleko menja ukus jaja i čini ih razvodnjenim i gumenim. Britanski kuvar otkrio je kako se pravi savršena kajgana. Umesto dodavanja mleka, šef Den Džoins u kajganu dodaje maslac.

Prvo zagrejte maslac na tiganju, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodajte jaja. Vatru ostavite na srednjoj ili slaboj temperaturi, dok lagano varjačom meša i preklapa jaja, što rezultira kremastom i ukusnom kajganom, spremnom u samo nekoliko minuta.

kajgana-2.jpg
Profimedia 

Kurir.rss/A.A./Mirror

Bonus video:

01:34
SLATKA KUHINJA RADI PUNOM PAROM: Kad se spoje TRI GENERACIJE majstora za slatkiše, nastaje MAGIJA (KURIR TELEVIZIJA)  Izvor: Kurir televizija