Ovaj kolač neki ne nazivaju kolačem, već Titovom tortom. Radi se o ukusnom desertu bogatom orasima i čokoladom, a ukoliko želite da naučite kako da ga napravite, samo pratite uputstva.

Nije poznato zašto se zove baš Titova torta ili Titov kolač, no zna se da je nekadašnji predsednik bivše Jugoslavije bio veliki gurman i voleo da jede dobru hranu.

titov-kolac-1.jpg
Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja 

Neki nagađaju da mu je upravo ova poslastica bila jedna od najdražih te da je zato dobila njegovo ime.

Sastojci:

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja,
  • 200 g šećera,
  • 1 vanilin šećer,
  • 100 g mlevenih oraha ili lešnika,
  • 5 kašika skuvane kafe (ohlađene),
  • 5 kašika brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 3 kašike ulja

Biskvit se peče na 180 stepeni oko pola sata.

Sastojci za prvi fil:

  • 400 ml mleka,
  • 5 kašika brašna
  • 2 žumanca

Sastojci za drugi fil:

  • 200 g margarina,
  • 10 kašika šećera,
  • 1 vanil šećer,
  • 100 g otopljene čokolade,
  • 3 kašike oraha.

Za posipanje: narendana čokolada i mleveni orasi.

Ceo postupak pogledajte u videu:

Kurir.rs/A.A./Bokina kuhinja

Bonus video:

01:17
Recept - Jaja na oko sa pavlakom (KURIR TV) Izvor: Kurir TV