Za ovu čokoladnu keks tortu nećete morati da uključujete rernu, niti da isprljate mnoštvo sudova. Priprema se za deset minuta, a ukus će vas oduševiti.

torta-1.jpg
Printscreen/Youtube 

Sastojci

pakovanje keksa od 400 grama

480 ml slatke pavlake

450 grama čokolade za kuvanje

profimedia0205998320.jpg
Profimedia 

Priprema

Izdrobite keks u dublju posudu. U drugoj činiji sjedinite 400 ml slatke pavlake i 350 grama čokolade za kuvanje, i stavite u mikrotalasnu da se čokolada otopi, ili na pari.

Prelijte keks mešavinom dok je još vruća i dobro promešajte. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite u okrugli kalup prečnika 20 cm, i ostavite da se stegne u frižideru.

Za to vreme napravite preliv od 100 grama čokolade za kuvanje i 80 ml slatke pavlake na isti način - na pari ili zagrevanjem u mikrotalasnoj. Prelijte tortu i vratite je opet u frižider da se stegne.

Tortu možete ukrasiti izrendanom belom čokoladom, mlevenim keksom, ili kokosom.

profimedia0429990397.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:53
U LUČANIMA I DALJE VERUJU U MAGIČNU MOĆ OVOG DRVETA: Stotine ljudi svake godine obiđe vekovima star hrast, tu dolaze po zdravlje Izvor: Kurir televizija