Ne postoji ništa slađe i ukujsnije od domaće baklave. Bilo da je spremljena na tradicionalan način ili u nekoj modernijoj varijanti, baklavi se svi obradjuju. Upravo zato vam donosimo recept za najukusniju domaću baklavu sa keksom i belom čokoladom.

Sastojci:

  • gotove kore
  • 2 jaja
  • 200 gr mlevenog keksa
  • 100 gr mllevenih oraha
  • 100 gr bele čokolade
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 300 gr šećera
  • 100 ml vode
  • 1/2 limuna
  • 1 vanilin šećera
baklava-2.jpg
Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic 

Priprema:

U šerpu sipati šećer dodati vodu. Naseći limun i neka vri oko 5 min. Ohladiti. Izmešati plazmu i orahe pa u tu dodati umućena jaja i rastopljenu čokoladu.Rukama dobro izjednačiti. Raširiti koru malo poprskati uljem i premazati četkicom. Na dno staviti po širini fil pa uviti u male rolmice. Redjati u podmazan pleh. Premazati uljem iseći na manje rolate. Peći na 200 stepeni oko 40 min.. Pećenu baklavu preliti da upije. Hladnu služiti i sladiti se. Zaista jedna od vrhunskih probajte obavezno...

Kurir.rs/A.A./Jelajelena Petrovic

Bonus video:

01:39
MOŽEŠ DA JEDEŠ DO MILE VOLJE! Aleksandra pravi NAJZDRAVIJE KOLAČe sa NEVEROVATNOM kombinacijom ukusa (KURIR TELEVITZIJA) Izvor: Kurir televizija