Savetnica Kolin Nolan odgovorila je anonimnoj čitateljki koja je nakon dve decenije braka saznala da ju je suprug varao punih 15 godina.

terapeut-par.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Muž i ona 20 godina su u braku, on je često radio i zbog toga bio odsutan, dok se ona bavila čuvanjem dece. Ipak, nedavno je saznala da ju je suprug varao: Jedan od njegovih bivših saradnika otkrio joj je da je njen muž bio u vezi sa istom ženom punih 15 godina, dakle gotovo ceo njihov brak.

- Osećam se kao idiot jer nikad nisam primetila nikakve znakove, ali kad sam počeka da ih tražim, pronašla sam poruke i potvrdu i setila se situacija u kojima me je suprug očigledno lagao. Suočila sam ga sa tim, bio je patetičan i pokušao da me uveri da će ostaviti tu ženu. I deca sve znaju i ne žele da razgovaraju sa njim - napisala je savetnici Kolin Nolan anonimna čitateljka, a prenosi "Mirror".

Kaže da ne zna što da radi, jer nikada nije radila i boji se da ne sruš temelje svog doma, ali ne može da se pomiri sa osećajem da je ceo njen brak bio laž.

terapeut-par.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

- Ako preuzmete kontrolu nad svojim životom, odmah ćete se osećati bolje. Kad ste dugo u braku, zastrašujuća je pomisao da odjednom ostanete sami, znam, i sama sam to prošla. Imala sam 50 godina kad mi se završio drugi brak i mogu vam obećati da i s druge strane ima života i sreće - odgovara Kolin čitateljki.

Kaže da ako i odluči da se razvede, neće biti sama, je može da računa na podršku dece, kao i drugih članova porodice.

- Pokrenite taj točak i počećete da se osećate sigurnije. Takođe, pri razvodu ćete dobiti pravičan dio imovine, pa ćete imati finansijsku zaštitu. Razumem da se osećate glupo, lakoverno i naivno, ali to je suprugova krivica. On je taj koji je razorio brak, jer nije pokazao poštovanje i lagao vas je 15 godina – kaže Kolin.

Savetuje čitateljki da iskoristi svoju ljutnju kao podsticaj da obnovi svoj život te da razmisli o savetovanju sa psihologom koji bi mogao da joj pomogne da prebrodi osećanja i pronađe izlaz iz ove situacije.

- Koliko god da je istina to da je vaš suprug uništio brak, ne verujem da je cela stvar bila lažna. Izvucite pozitivne strane, na primer činjenicu da imate dvoje predivne dece. I budite sigurni da ljudi neće pokazati ništa osim simpatije i podrške prema vama – zaključuje savetnica.

terapeut-par.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

instagram/stevanpiale NAKON GALA SVADBE ZAVRŠIO SA ĐUBRETARIMA: Poznati glumac se U ODELU vozio na prikolici kroz Beograd!