Naše bake i prabake nekada davno pravile su cicvaru za doručak ili večeru, ali danas je cicvara pomalo nepravedno zaboravljena.

Probajte ovo ukusno jelo koje su generacije obožavale.

screenshot-4.jpg
Foto: Printscreen

Sastojci (za 4 osobe)

600 g kravljeg sira

200 g kozijeg sira

200 g kajmaka

3 dcl vode

3 dcl mleka

10 kašika kukurznog brašna (belog ili žutog)

screenshot-15.jpg
Foto: Pritnscreen

Priprema

U činiji pomešajte i izmrvite kravlji, koziji sir i kajmak. U šerpi prokuvajte mleko i vodu, a zatim postepeno dodajte smesu sira i kajmaka. Mešajte bez prestanka narednih 15 minuta sve dok voda ne ispari, a smesa ne postane gusta kao testo za palačinke. Postepeno dodajte po kašiku kukurznog brašna narednih 10 minuta uz neprekidno mešanje do željene gustine. Mešajte još 15 minuta sve dok se smesa ne ujednači i nestane grudvica.

screenshot-10.jpg
Foto: Printscreen

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:15
SESTRE RODIĆ NA OKUPU! Slavilo se uz TRUBAČE, svi gledali u minić Bogdane Ražnatović, a sa njima se veselio i MIRKO ŠIJAN!  Izvor: instagram/bojana__rodic