Ovo je nešto drugačiji način pripreme omiljenog srpskog jela.

Isprobajte ovaj recept za sarme gde ne mora da se prvo proprži mleveno meso. U sarme se dodaje belo vino i kim koji daju specifičan ukus. Zaista je ukusno.

profimedia0169004064.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci

kiseli kupus

800 g mlevenog mesa

1 šargarepa

malo slanine

pirinač

1/2 glavice crnog luka

1,5 kašičica začinske paprike

malo vode

1 šoljica belog vina

malo kima

lovor

suvo meso

profimedia0309119575.jpg
Foto: Profimedia


Priprema

Iseckajte sitno crni luk, šargarepu i slaninu, pa pomešajte. Dodajte mleveno meso i pirinač (količina po vašoj želji) koji ste prethodno potopili u vrelu vodu na minuta samo da omekša. Lepo sjedinite.

Na dno šerpe sipajte začinsku papriku koju ste pomešali sa vodom i stavite 2 lista kupusa. Zatim na svakom listu sarme odsetite vrh i stavite punu kašiku mesa (meso nemojte da pržite) i uvijajte. Kada poređate prvi red sarmi, sipajte belo vino, pa nastavite da ređate. U sredinu stavite suvo meso. Prelijte sa malo vode i stavite malo kima i lovorov list.

Ako je potrebno u toku kuvanja dodajte još malo vode. Nema potrebe da solite, jer niste ispirali kupus, a i suvo meso je slano. Ako želite možete da dosolite.

profimedia0102689812.jpg
Foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./StvarUkusa)

Bonus video:

02:03
KURIR U VELIKOM TRNOVU NA NEKADAŠNJEM GROBU SVETOG SAVE: Posebno mesto za sve SRBE, a njegova smrt tumačila se kao božanski znak! Izvor: Kurir