NOV RECEPT ZA STARO, SVIMA OMILJENO JELO: Spremite domaću SARMU bez prženja mesa i uz 2 bitna sastojka sa kojima je ukus još BOLJI
Ovo je nešto drugačiji način pripreme omiljenog srpskog jela.
Isprobajte ovaj recept za sarme gde ne mora da se prvo proprži mleveno meso. U sarme se dodaje belo vino i kim koji daju specifičan ukus. Zaista je ukusno.
Sastojci
kiseli kupus
800 g mlevenog mesa
1 šargarepa
malo slanine
pirinač
1/2 glavice crnog luka
1,5 kašičica začinske paprike
malo vode
1 šoljica belog vina
malo kima
lovor
suvo meso
Priprema
Iseckajte sitno crni luk, šargarepu i slaninu, pa pomešajte. Dodajte mleveno meso i pirinač (količina po vašoj želji) koji ste prethodno potopili u vrelu vodu na minuta samo da omekša. Lepo sjedinite.
Na dno šerpe sipajte začinsku papriku koju ste pomešali sa vodom i stavite 2 lista kupusa. Zatim na svakom listu sarme odsetite vrh i stavite punu kašiku mesa (meso nemojte da pržite) i uvijajte. Kada poređate prvi red sarmi, sipajte belo vino, pa nastavite da ređate. U sredinu stavite suvo meso. Prelijte sa malo vode i stavite malo kima i lovorov list.
Ako je potrebno u toku kuvanja dodajte još malo vode. Nema potrebe da solite, jer niste ispirali kupus, a i suvo meso je slano. Ako želite možete da dosolite.
(Kurir.rs/A.M./StvarUkusa)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore