Ovaj obrok je nekada bio rezervisan isključivo za bogataše.

Uživaćete uz recept za ovo starinsko kuvano jelo koje je savršeno za vaš sledeće obedovanje.

profimedia0357639665.jpg
Profimedia 

Sastojci

500 g svinjetine

malo ulja

1 crni luk

1 zelena paprika

300 g šampinjona

4 čorbadžijske paprike

1 šolja soka od paradajza

3 kisela krastavčića

50 ml belog vina

100 g sira

4 jajeta

malo soli

1 kašičica mlevene paprike

malo svežeg peršuna

profimedia0186878971.jpg
Profimedia 

Priprema

Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži. U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove. Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške. Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene. Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino. Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo. U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.

Napomena

Čorbadžijske paprike su pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe.

profimedia0344453630.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M./Bonapeti)

Bonus video:

00:16
STANIJA DOBROJEVIĆ SPREMNA ZA ZADRUGU 5! Starleta obavila poslednje pripreme za ulazak, a za svoje pratioce ima VELIKO IZNENAĐENJE Izvor: Instagram