NAPRAVITE NAJUKUSNIJU TURŠIJU: Proveren RECEPT sa kojim ne možete da OMANETE! (VIDEO)
Došao je period u godini kada se već uveliko razmišlja, ali i kreće sa pripremom zimnice. Kada je reč o specijalitetima sa paprikom, turšija je tu nezaobilazna.
Zato vam predlažemo proveren recept za najukusniju turšiju, i ovde nikako ne možete da pogrešite.
Sastojci:
- 50 krupnih paprika
- 2 kg krastavčića
- 10 l vode
- 250 gr soli
- alkoholno sirće
- celer list
- malo bibera u zrnu
- 1 veći ren
Priprema:
Papriku dobro oprati, pa odseći dršku. Krastavčiče oprati i odseći deo gde su drškice. Poređati u burence pola paprike i na nju dodati malo listova celera. Ubaciti sve krastavčiće pa odozgo ostatak paprike. dodati opet celer i malo bibera.
U lonac sipati tri litra vode i dodati 1 litar alkoholnog sirćeta u odnosu 3:1. Za ovu meru paprike potrebno vam je oko 10 litara vode. Sipati u vodu 250 gr soli i oko 2,5 l sirćeta. Obavezno probati da li je slano i kiselo.
Ako vam je prekiselo dodati malo vode, a ako je neslano, dodajte još soli, sve po vašem ukusu. Ubaciti konzervans i vinobran, dobro izmešati i naliti.
Staviti plastični obruč i kamen ili sipati u kese vodu i dobro je zatvoriti aparatom i pritisnuti. Posle 7 dana je pogledati, pa doliti vodu, jer će paprika upiti tečnost.
Napomena:
U turšiju možete dodati karfiol, šargarepu, kisele jabuke, zeleni paradajz, ljute papričice…
Kurir.rs/A.A.
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega