Ukusna penasta pogača sa sirom i kačkavaljem je ukusna i topi se u ustima, a može se kombinovati uz mnogo jela. Zgodna je i da se pojede samo ona, nekoliko zalogaja, ako žurite na posao. U svakom slučaju, uživaćete.

profimedia0182600627-1.jpg
Profimedia 

Sastojci

200 ml mleka

100 ml vode

15 gr kvasca

1 kašičica šećera

50 ml ulja maslinovog

550 gr brašna

50 gr kačkavalja

soli

100 gr feta sira

žumance za premazivanje

susam po želji

profimedia0506157630.jpg
Profimedia 

Priprema

Izmrviti kvasac u mlakom mleku, dodati šećer pa kad zapeni dodati ostatak mleka i vode, dodati ulje, brašno so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste pa ga podeliti na 3 dela približne veličine.

Prvi deo razviti i pravougaonik, premazati uljem i narendati kačkavalja pa uviti u rolat. Oštrim nožem iseći sa obe strane ne sasvim do sredine. Krajnji kraj uvijati u krug stim da isečeni deo bude na vrhu. Staviti u podmazan pleh veličine 24 cm. Drugi deo razviti u krug i iseći 12 trouglova u svaki staviti kockicu feta sira i savijati u kiflice .

Ređati ih do ivice pleha u krug a vrh kiflice nasloniti na deo koji je u krugu. Od trećeg dela odesći manji deo i ostaviti po strani. Loptu razviti u kvadrat pa seći na trake premazati uljem sapojiti dve u vrhu i uviti u kiku i obaviti sredinu u krugu.

Ostatak testa kidati loptice i popuniti između kiflica. Pokriti folijom i ostaviti 15 min. Premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 pa smanjiti na 180 stepeni i peći oko 45-50 min.

(Kurir.rs/A.M./Bakina kuhinja)

Bonus video:

01:08
NIJE SAMO GLUMICA, VEĆ I MAĐIONIČARKA! I to prva u Srbiji! Mlada Ivana krije mnoge tajne!  Izvor: Kurir televiizija