Malo šta je bolje od domaćih kiflica, ipak da li ste probali da napravite kiflice sa šunkom, sirom i jajima? Kada one zamirišu, ulepšaće vam dan, a čitav pleh će nestati brzinom svetlosti.


Sastojci:

  • 300 ml mleka
  • malo mleka za 15 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo ulja
  • 500-550 gr brašna
  • malo soli

Za nadev:

  • 150 gr sira
  • 100 gr šunke
  • 1 žumance

Za premaz :

  • belance
  • malo semenki
  • ljuspice badema

Priprema:

Zamesite testo od navedenih sastojaka, glatko da se ne lepi. Pokrijte ga 30 minuta pa ga na stolu razvucite u pravougaonik. Sir izdrobite, dodajte žumance i seckanu šunku pa izjednačite. Testo seći na kvadratiće veličine 8 centimetara pa ih malo nožem poseći nakoso kao u videu, staviti na dno nadeva, pa uviti kiflice.

Ređati u podmazan pleh pa pokriti da odmore 15 minuta. Premazati belancetom, posuti semenkama i peći na 200 stepeni oko 30-35 minuta. Pokriti krpom kad se ispeku i lepo porumene.

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

02:00
NIKAD EMOTIVNIJE NA ZAJEČARSKOJ GITARIJADI Izvor: Kurir televiizija