GLUMICA BILA NA PRAGU ANOREKSIJE, ALI OVAJ DESERT SA KRUŠKAMA OBOŽAVA: Evo kako da napravite omiljeni kolač Anđeline Džoli! RECEPT
Holivudska glumica Anđelina Džoli strastveni je ljubitelj vina, te ne čudi što njen omiljeni kolač sadrži upravo to piće.
Osvežavajuće "pijane kruške“ lako možete i sami da pripremite, i da uz nju uživate kao diva.
Sastojci za 4 osobe:
- 8 krušaka
- smeđi šećer
- zvezdasti anis
- cimet
- limun
- slatko crveno vino
- sladoled ili krem za kompletiranje
Priprema:
Oljuštite kruške nastojeći da u što većoj meri zadržite njihov oblik (koristite ljuštilicu) i sačuvajte peteljku. Odozdo odsecite tanju krišku tako da kruška može da stoji.
Zagrejte čašu vina u manjoj šerpi zajedno sa 30 g šećera, 1 zvezdom anisa, komadićem cimeta i korom 1 limuna isečenom na trake. Kada proključa, sve kuvajte 3-4 minuta.
Poređajte kruške da stoje jedna do druge u „slow cookeru“, dodajte vino i kuvajte na tihoj vatri 2 sata i 30 minuta. Na pola kuvanja pospite ih prethodno dobijenim sosom, tako da se lepo oboje i natope. Ako želite sos nalik sirupu, prebacite ga u drugu šerpu i kuvajte na vatri da se zgusne.
Poslužite kruške uz sladoled ili krem.
Kurir.rs/A.A./hello
Bonus video:
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)