Ovo je staro, srpsko jelo na kom su odrastale generacije i generacije, naše bake i deke, mame i tate, a to je kačamak.

kacamak-2.jpg
Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja 

Sastojci

kukuruzno brašno 1,5 lonče /od 200 gr lonče/

500 ml. vode

soli

50 gr suve slanine

2 kašike čvaraka

2 kašike kajmaka ili kisele pavlake

100 gr tvrđeg sira

kacamak-1.jpg
Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja 

Priprema

Sipajte vodu u šerpu pa posolite. Kad provri dodajte brašno mešajte malo brže i smanjite vatru. Peći /kuvati/ kačamak oko 5-5 min. Skloniti sa vatre.

U tigan naseckati slaninu da se istopi onako da krcka reš. Povaditi slaninu pa u masnoću ubacite čvarke da se dobro zagreju pazeći da ne izgore. Skloniti sa šporeta. U činiju na dno staviti malo sira i kajmaka pa pomoću varjače i viljuške skidati kačamak.

Staviti malo čvaraka i slaninice pržene . U sredinu dodati opet sir, kajmak, slaninicu i čvarke. Dopuniti kačamakom i odozgo namrviti sir dodati kajmak ili pavlaku, čvarkei slaninicu. Istresti ostatak masnoće preko kačamaka.M... već mi ide voda na usta.

(Kurir.rs/A.M./Bakina kuhinja)

Bonus video:

05:51
PSIHOLOG TATJANA SUBOTIĆ O PROFILU UBICE: Opasnosti kojima se služe, mogu vešto da FINGIRAJU Izvor: Kurir televizija