BEZ KUVANJA, LJUŠTENJA I STERILISANJA TEGLI: Bolji recept za sos od paradajza nećete naći! IDEALNA ZIMNICA
Recept za sos od paradajza za zimnicu, izuzetno praktičan i brz, bez kuvanja i mučnog ljuštenja povrća. Koristite ga za pice, ćufte, špagete...
Jesen je udarni period za pripremu zimnice, a domaćice u „niskom startu“ čekaju da se voće i povrće nađe na sniženju, pa da se „bace na posao“.
Ajvar i pinđur sada su aktuelni, a svoje trikove za lakše ljuštenje paprika, guljenje paradajza, ali i pripremu džemova bez šećera otkrile su domaćice, a pored oprobanih recepata, mi vam dajemo i jedan krajnje jednostavn i brz način pripreme slane zimnice.Ako baš nije neophodno, zašto biste se mučili sa sterilisanjem tegli i dugotrajnim procesom kiseljenja povrća? Paradajz za zimu možete da pripremite za svega nekoliko sati i to bez muke.
Uvek korisno jelo i nezaobilani sastojak brojnih srpskih specijaliteta, takođe i odlična opcija ako nemate vremena za klasičnu pripremu zimnice, jeste sos od paradajza.
Priprema:
Pre svega, povrće se mora temeljno da se opere. Zatim paradaz isecite na polovine, eventualno četvrtine. Rasporedite ga po dubljem plehu i posolite (ako više volite neslan, ne morate dodavati začin).
Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni C, otprilike sat do sat i po. S vremena na vreme proverite kako povrće izgleda, najbitnije je da višak vlage ispari i plod omekša. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, a potom ga ispasirajte protisnuvši ga kroz krupnije sito.
Dobijeni sos od paradajza izlijte u silikonske kalupe i stavite u zamrzivač. Kada se sos zaledio, prebacite ga u kesice i vratite u zamrzivač.
Ovaj sos je savršen kada pripremate špagete, ćufte u sosu ili kao premaz za pice i lazanje…
kurir.rs
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega