Ukoliko želite nešto da pojedete na brzinu, a nemate ideje, onda su tu tortilje.

profimedia0029364381.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

  1. šest tortilja
  2. 300 g junećeg mlevenog mesa
  3. dve crvene paprike
  4. šolja pasulja iz konzerve
  5. šolja kukuruza iz konzerve
  6. dva čena belog luka
  7. glavica crnog luka
  8. čaša paradajz pirea
  9. 150 ml kisele pavlake
  10. jaje, ulje
  11. malo mleka
  12. so, biber

Na ulju propržite sitno iseckan crni i beli luk, pa dodajte iseckanu crvenu papriku i mleveno meso. Posolite i pobiberite i dodajte čašu paradajz pirea. Krčkajte još nekoliko minuta, pa sklonite sa vatre i dodajte pasulj i kukuruz.

Sve dobro promešajte. Tortilje zagrejte u tiganju, pa na svaku stavite po dve-tri kašike smese i urolajte. Gotove tortilje ređajte u podmazanu tepsiju.

Umutite jaje sa kiselom pavlakom i mlekom, pa tom smesom prelijte tortilje i zapecite ih u rerni. Služite toplo uz salatu.

profimedia0528931201.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Informer