TAJNI SASTOJAK UZ KOJI ĆE VAM KROMPIR UVEK ISPASTI HRSKAV: Evo šta treba da uradite da biste dobili NAJBOLJI UKUS! (RECEPT)
Nutricionistica, Laura Ford, iz Melburna na društvenim mrežama je podelila trik kako pravi hrskavi i ukusni pečeni krompir uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda, kako prenosi "Daily Mail".
"Ovaj pečeni krompir izazvaće vam pravu zavisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog sa hrskavim ivicama. Jednostavno nećete moći da prestanete da jedete", napisala je Laura u svojoj objavi.
Sastojci:
- 2 kg crvenog krompira
- 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- Višenamenski začin
- So i biber
- 1 - 2 kašičice meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu meru
Priprema:
Ostavite lonac vode da proključa i dodajte krompir. Krumpir kuvajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuva, zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i staviteu rernu na 2 minute dok se maslac ne otopi. Dodajte oceđeni krumpir i pomešajte ga s uljem. Začinite višenamenskim začinima, solju i biberom. Pazite da se krompir ravnomerno rasporedi i da se ne preklapa. Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svežom majčinom dušicom. Uživajte!
Kurir.rs/A.A.
Bonus video:
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)