GRČKA PITA SA POMORANDŽOM KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Zasladite se na drugačiji način! (RECEPT)
Recept za jednu veoma poznatu grčku poslasticu koja mnooogo miriše na narandže, prelivena je sirupom i neodoljiva je.
Sastojci:
- 450 g debljih kora za pitu
- pet pomorandži
- kašičica praška za pecivo
- kašičica sode bikarbone
- dve kesice vanilin-šećera
- 150 g šećera
- tri veća jajeta
- 400 g grčkog jogurta
- 200 ml ulja
Za preliv:
- 250 ml soka od pomorandže
- 250 ml vode
- 300 g šećera
- vanilin-šećer
Priprema:
Skuvati sirup od soka od pomorandže, vode, šećera i vanilin-šećera. Ohladiti. Dve pomorandže dobro oprati, kuvati u ključaloj vodi na umerenoj temperaturi 60 minuta, ocediti i staviti u blender. Dodati rendanu koru jedne pomorandže i sok od preostale dve pomorandže, pa dobro izmiksati. Prebaciti u činiju, dodati osušene i izmrvljene kore, promešati, te prebaciti u podmazan pleh i poravnati. Odozgo poređati preostalu pomorandžu isečenu na kolutove, te peći u rerni na 180 stepeni 45 minuta. Preliti sirupom, ohladiti i poslužiti.
Kurir.rs/Iće&Piće
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore