Dok neki od vas uveliko traže najbolju papriku koja će ove godine završiti u ajvar, drugi su je već pronašli i sada su spremni da počnu sa pripremom ovog zimskog delikatesa.

profimedia0012450564.jpg
Foto: Profimedia

Bilo kako bilo pre nego što se upustite u ovu jesenju avanturu pročitajte naš najjednostavniji recept za ovo omiljeno jelo koje se mora naći na trpezi svakog pravog srpskog domaćina.

Za pripremu najjednostavnijeg recepta potrebno vam je:

10 kg crvenih paprika

oko 200 ml ulja

esencija

konzervans

Priprema

Papriku ispeći, očistiti, ostaviti na četku da se ocedi, a potom samleti. Tako iseckanu staviti da se dinsta, dodati oko 200 ml ulja, soli po ukusu i dinstati dok se ne zgusne.

Ajvar je kuvan kada se „režnjići“ od mlevenja potpuno stope i kada se više ne prepoznaju. Nakon toga doda se kašika-dve esencije. Ovaj delikates po želji može i da se zaljuti. Konzervans se dodaje po uputstvu sa kesice. Sipa se u tegle tako vruć pomeren sa šporeta, zatvore se tegle metalnim poklopcem i odloži obrnuto dok se ne ohladi.

ajvar-paprike-foto-stefan-kojic-okt-2018.jpg
Foto: Stefan Kojić

(Kurir.rs/A.M./Agromedia)

Bonus video:

00:12
MARINA I OLIVERA SE UDRUŽILE PROTIV DARKA, A ON SE NE ODVAJA OD NJE! Provodi se s Barbarom, svi se pitaju da li ih OVAKO provocira Izvor: instagram/darkolazicofficial