Kremasta torta od bele čokolade, badema i nara od koje će vam uvek tražiti parče više. U samo par koraka pripremite poslasticu koja će se svima svideti.

Sastojci:

  • 380 g milerama
  • 2 jaja
  • 110 g mlevenih badema
  • 150 g brašna
  • 180 g šećera u prahu
  • 80 ml ulja
  • 80 g marmelade od nara
  • 3 dl slatke pavlake

Glazura:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 ml vode
  • 200 g bele čokolade
  • 10 g želatine
  • tamni čokoladni preliv za ukrašavanje
  • nar

Priprema:

vocna-torta-2.jpg
Profimedia 

Umutite mileram, šećer, ulje i mlevene bademe. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jaja i brašno. Kompaktnu smesu razdelite u dva kalupa za torte premazana maslacem i posipana brašnom.

Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 20 minuta.

Svaki deo dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom. Ređajte jedan biskvit na drugi.

Prokuvajte pavlaku i vodu, dodajte rastopljeni želatin, pa prelijte preko čokolade koju ste sitno naseckali. Mešajte dok se čokolada ne rastopi, a kad se temperatura glazure spusti na 32°C prelijte preko torte (dva spojena biskvita).

Ostavite tortu u zamrzivač dok se malo ne stisne, pa ukrasite izrendanom tamnom čokoladom i bobicama nara.

nar.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/A.A./24sata.hr

Bonus video:

00:13
ANA KORAĆ URADILA NOVU OPERACIJU! Starleta ne zna da stane, pohvalila se novim IZGLEDOM, još je sve sveže, a KAPILAR JOJ PUKAO Izvor: Instagram/ana_korac