Ukoliko pravite domaću supu, a niste baš vični poput bake, onda vam se sigurno desilo da na kraju kuvanja, supa bude zamućena.

Da se to više ne bi dešavalo, odajemo vam tri trika koji će vam izbistriti supu za tren oka.

stockphotomatzoballsoupclassicsoupmadewithchickenorvegetablestockandmatzoballsdumplings1661368099.jpg
Foto: Shutterstock

Kako izbistriti supu?

1. Goveđa supa biće bistrija, ako joj dok se kuva dodate ljuske od jajeta.

2. Belance ima sposobnost da apsorbuje čvrste čestice, pa ovo svojstvo može korisno da se upotrebi ako je goveđa supa mutna. Najlakše će se izbistriti ako joj se doda malo lupanog belanceta, ostavi 10-15 minuta na toplom i onda procedi kroz gustu cediljku.

3. Želite li da goveđa supa bude lepe boje i bistra, šargarepu prvo propržite na malo masnoće, a potom je dodajte vodi u kojoj se već kuva meso sa ostalim povrćem za supu

profimedia0014113260.jpg
Foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./MagazinNovosti)

Bonus video:

00:57
PETAR BOŽOVIĆ JE DUH Kritikujemo greške naših sinova, nesvesni da su samo nasledili naše osobine Izvor: Kurir