Predstavljamo vam jednostavan recept za zimnicu, a ovako pripremljene paprike mogu da traju i do dve godine

Potrebno je:

  • 3 kg paprike babure ili somborke
  • 3 litra vode
  • 1 l alkoholnog sirćeta (meni je dovoljno 1/2 l)
  • 2-3 kašike šećera
  • 100 gr soli
  • 1 glavicu belog domaćeg luka
  • biber u zrnu
  • malo slačice u zrnu
  • celerov i peršunov list
zimnica-1.jpg
Printscreen/Instagram 

Priprema:

Dobro operite papriku i izvadite seme. U šerpu sipati 3 l vode i 1 litar sirćeta, ako volite kiselije, ubaciti so i šećer i staviti na šporet da provri.

Ubacite papriku i pokrijte da vri samo 1 minut i odmah izvaditi u vanglicu i poklopiti. Vruću papriku ređati u dobro oprane tegle, dodavati između beli luk sečen na pola, zrna bibera i slačicu u zrnu.

Pritisnuti plastičnim pritiskačima i naliti istom tečnošću u kojoj se barila. Zatvoriti novim poklopcima. Ubaciti u hladnu rernu pa je uključiti na 90 stepeni i ostaviti 90 minuta. Kad isključite rernu, ostaviti tegle unutra do ujutru da se ohlade.

Kurir.rs/A.A./Jelajelena Petrovic

Bonus video:

00:07
KAD TE KUMA OPALI PO RUCI! Ceca prekinula Viki dok se snimala za Instagram, i PRASNULA u smeh: Hit snimak završio na mrežama VIDEO Izvor: Instagram