Određena hrana mora da se odlaže na poseban način, pa tako i ako je u frižideru ostavite na pogrešnom mestu, rizikujete da se pokvari.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, svaki put kada stavite jednu vrstu hrane na gornju policu u frižideru, povećavate mogućnost da se brzo pokvari.

Za dobro zdravlje bitno je da jedete raznolike sezonske namirnice - voće, povrće, žitarice, meso, mleko, jaja, a sigurnim odvajanje namirnica, sprečavate potencijalno štetnim bakterijama da unište vašu hranu.

Na gornjoj polici frižidera nikada ne bi trebalo da čuvate sirovo crveno meso, kokošije ili ćureće i slično, ribu i morske plodove.

"Voće i povrće čuvajte daleko od sirovog mesa i morskih plodova, a ne pored ili ispod njih. Sirovo meso može da pusti sokove koji mogu da imaju bakterije", upozoravaju stručnjaci.

Na gornjoj polici treba da bude neotvorena pakovana hrana, mlečni proizvodi odvojeno od voća i povrća, a meso, živina i plodovi mora na donjoj polici.

profimedia0315111876.jpg
Profimedia 

kurir.rs/živim.hr

Bonus video:

02:16
SRBI MASOVNO KUPUJU PAUNOVE: Ptice štite od bolesti, šire pozitivnu energiju i najavljuju nepogodu Izvor: Kurir televizija