Ovaj recept nije toliko popularan kod nas, ali poslednjih godina dobija na značaju jer sve više ljudi želi da isproba neku neobičnu zimnicu.

profimedia0604061062.jpg
Profimedia 

Sastojci

1 kg čeri paradajza

2 kašičce soli

2 kašičice šećera

malo belog luka

malo ruzmarina

dosta maslinovog ulja

suseni-paradajz-1.jpg
Profimedia 

Priprema

Paradajz oprati, prerezati na pola i poređati na tepsiju na kojoj je papir za pečenje. Malo poprskati maslinovim uljem, posuti šećerom i solju. Sušiti u rerni dva sata na 100 stepeni sa ventilatorom ili malo više, zavisi od rerne. Ostavite da se ohladi u rerni. U teglu iseckajte malo belog luka, ruzmarina, poređajte paradajz i zalijte uljem. Posle nekoliko dnaa može da se jede, a jkada otvorite teglu, držite je u frižideru.

suseni-paradajz-2.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

05:06
ZDRAVA HRANA NIJE BLJUTAVA I NEUKUSNA! Manekenski kuvar Danijele Boračeve ostavlja bez daha: Poznati obožavaju OVE recepte! VIDEO Izvor: Kurir