Ova fantastična poslastica se veoma lako pravi. Pripremite samo nekoliko sastojaka i jedan prazan tetrapak od mleka ili soka.

  • 500 ml mleka
  • 100 grama šećera
  • prstohvat soli
  • 30 grama (2 kašičice) kakaa u prahu
  • 90 grama (1 pločica) tamne čokolade
  • 10 grama agar agara, vege verzija želatina
  • 20 ml vode
  • kokosovo brašno za ukras
  • prazni tetrapak


Priprema: U šerpu sipajte 400 ml mleka, dodajte 100 grama šećera i prstohvat soli i stavite da se kuva na laganoj vatri. U drugoj posudi pomešajte 100 ml mleka, 30 grama kakaa u prahu, dobro izmešajte i dodajte u šerpu. Dodajte 90 grama tamne čokolade. Razmutite 10 grama agar agara sa 20 ml vode, dodajte u šerpu i promešajte.

U karton od mleka sipajte dobijenu smesu i stavite u frižider na dva-tri sata. Kada je dovoljno rashlađeno izvadite iz kartona, pospite kakaom i kokosovim brašnom i vaš čokoladni desert je gotov!

screenshot-cokoladna-torta.jpg
Printscreen/Youtube/Schnelle Rezepte 

kurirr.s