PROFESIONALNI KUVARI OTKRIVAJU JEDNU CAKU ZA JUNETINU: Pre spremanja je premažite OVIM voćem i meso će biti savršeno MEKO!
Ako želite da vam se komad junetine koji ste spremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik sa kivijem, zahvaljujući kojem će meso biti izuzetno mekano.
Sve što treba da uradite jeste da obložite juneće meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme.
Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko.
Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške izrezan kivi nekih sat, dva pre pripreme.
Takođe, važno je da vam junetina ne bude predugo obložena kivijem, kako meso ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.
Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.
(Kurir.rs/A.M.)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore