Ako želite da vam se komad junetine koji ste spremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik sa kivijem, zahvaljujući kojem će meso biti izuzetno mekano.

Sve što treba da uradite jeste da obložite juneće meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme.

profimedia0525950711.jpg
Profimedia 

Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko.

Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške izrezan kivi nekih sat, dva pre pripreme.

Takođe, važno je da vam junetina ne bude predugo obložena kivijem, kako meso ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.

Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.

kiwigreenbowlontablecloth600w1045212091.jpg
Shuterstock 

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

05:06
ZDRAVA HRANA NIJE BLJUTAVA I NEUKUSNA! Manekenski kuvar Danijele Boračeve ostavlja bez daha: Poznati obožavaju OVE recepte! VIDEO Izvor: Kurir