Vruće krofne svi obožavaju, a mi garantujemo da ovakve još niste probali.

Sastojci:

  • 600 gr brašna
  • 350 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 2 kašike ulja
  • malo korice limuna
krofne1.jpg
Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic 

Priprema:

Izmrvite kvasac, dodajte šećer, mleko, koricu limuna, brašno, so i zamesiti glatko testo Ostavite oko 30 minuta da testo poraste na sobnoj temperaturi.

Testo razvijte da bude otprilike 1 cm debljine. Čašom ili kalupom za krofne vadite male krofnice. Izvaditi sa manjim kalupom, krofne koje ste isekli pa krugove stavite na cele krofnice. U sredinu staviti po želji slatki ili slani nadev. Pokrijte da malo odmore pa ih premazati žumancetom u koje ste stavili 1 kašiku mleka i ulja.

Kurir.rs/A.A./Jelajelena Petrovic

Bonus video:

01:04
NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA Izvor: Kurir televizija