Turska pita sa povrćem zaludela je ceo svet, pravi se brzo i to bez kora. Sve što je potrebno jeste da sve sastojke sjedinite i zapečete ih u rerni, a mi vam ostavljamo recept kako da je napravite.

Sastojci:

  • 2 krompira
  • 2 paradajza
  • 3 zelene paprike
  • 2 mlada luka
  • 4 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 100 g feta sira
  • 1 čaša ulja
  • 1,5 čaša mleka
  • 3,5 šolje brašna
  • 2 kesice praška za pecivo
  • rendani sir

Priprema:

Krompir, paradajz (obavezno skinite kožicu), zelenu papriku i mladi luk isecite na stitne kocke. Jaja umutite i dodajte povrće, so, seckanu fetu, ulje i mleko. Sve to dobro promešajte i na kraju dodajte brašno i prašak za pevo. Koristite kalup prečnika 32 cm. Namažite ga uljem, sipajte u njega smesu, preko pospite rendani sir i pecite oko pola sata do 40 minuta na 200 °C

Kurir.rs/A.A./PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Bonus video:

04:15
RUSKA GLUMICA ODUŠEVLJENA SRBIJOM: Za samo 4 meseca naučila srpski jezik, glumi u Južnom vetru i veliki je prijatelj sa Bikovićem! Izvor: Kurir televizija