Pire spada u omiljeni srpski prilog. Jedemo ga uz meso, punjene paprike, gulaš... Možda niste znali da postoji zdravija verzija pirea, sa namirnocom koja je čak i zdravija i jeftinija od krompira.

U pitanju je cvekla - ona obiluje vitaminima različitih vrsta i preporučuje se u ishrani, piše Stvar ukusa.

profimedia0340032407.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

5 većih cvekli

1 glavica crnog luka

1 kašika masti

1 kašika brašna

biber

1 šolja supe (bujon)

1 dl kisele pavlake

so, biber

Priprema:

Cvekle oprati i staviti u rernu da se peku. Pečene cvekle izvaditi, oljuštiti i samleti na mašini za meso ili ispasirati. U šerpi rastopiti mast i propržiti sitno sečen crni luk. Posuti brašnom, pa dodati mlevenu cveklu. Izmešati, posoliti i pobiberiti.Sve naliti supom. Prokuvati i dodati pavlaku.

profimedia0339902046.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/I.B/Stavr ukusa

Bonus video:

02:32
Kurir dnevni horoskop za 30. 10. 2021. Izvor: Kurir televizija