PIRE NE MORA BITI OD KROMPIRA! Evo kako da ga napravite od CVEKLE, pun je vitamina, a odličan je kao dodatak jelima! (RECEPT)
Pire spada u omiljeni srpski prilog. Jedemo ga uz meso, punjene paprike, gulaš... Možda niste znali da postoji zdravija verzija pirea, sa namirnocom koja je čak i zdravija i jeftinija od krompira.
U pitanju je cvekla - ona obiluje vitaminima različitih vrsta i preporučuje se u ishrani, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
5 većih cvekli
1 glavica crnog luka
1 kašika masti
1 kašika brašna
biber
1 šolja supe (bujon)
1 dl kisele pavlake
so, biber
Priprema:
Cvekle oprati i staviti u rernu da se peku. Pečene cvekle izvaditi, oljuštiti i samleti na mašini za meso ili ispasirati. U šerpi rastopiti mast i propržiti sitno sečen crni luk. Posuti brašnom, pa dodati mlevenu cveklu. Izmešati, posoliti i pobiberiti.Sve naliti supom. Prokuvati i dodati pavlaku.
Kurir.rs/I.B/Stavr ukusa
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore