Ostavljamo vam recept za kolač sa jabukama koji će vam se sigurno dopasti. Način pripreme je neobičan, ali je i jednostavan. Potrebno je samo da pomešate sastojke za testo, a zatim da ih podelite u četiri čaše. Zatim u kalup sipate po čašu testa, pa jabuke i suvo grožđe i tako sve dok ne potrošite “materijal”.

Sastojci:

  • 160 g šećera
  • 160 g griza
  • 130 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 g putera
  • 4-5 jabuka
  • suvo grožđe
  • 100 ml mleka
kolac-1.jpg
Printscreen/Youtube 

Priprema:

Pomešajte brašno, griz, so, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo, a zatim smesu podelite u četiri čaše, na jednake delove. U kalup prečnika 22cm, koji ste prethodno obložili pek papirom, izrendajte malo putera po dnu. Zatim sipajte smesu iz prve čaše, preko poređajte tanko seckane jabuke i suvo grožđe. Sve tako ređajte, dok ne utrošite sav materijal. Kada budete došli do poslednjeg sloja sa jabukama i suvim grožđem, prelijte sve mlekom, a zatim pospite smesu iz poslednje čaše. Preko izrendajte preostali puter i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

01:04
NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA Izvor: Kurir televizija