Pica majstori iz američkog multinacionalnog lanca picerija "Domino's" otkrili su trik kako brzo da podgrejete picu u mikrotalasnoj pećnici, a da korica ostane ukusna i hrskava

Ako niste uspeli da pojedete veliku picu, a žao vam je da bacite ostatke, postoji način da i sledeći dan bude jednako ukusna i sočna. Neki veruju da je hladna pica iz frižidera još ukusnija nego vruća, a drugi ipak vole da je podgreju pre jela, piše "Mirror".

profimedia0335473460.jpg
Profimedia 

Najjednostavnije je da je ubacite u mikrotalasnu pećnicu, no rezultat će neretko razočarati jer će korica postati gnjecava. Iz australijskog lanca "Domino's" kažu da ćete to sprečiti ako komad pice u pećnicu stavite uz čašu vode na 30 sekundi. Tvrde kako će se pica podgrejati brže, a korica će ostati hrskava.

Iako kažu da metoda neće rezultirati jednakom hrskavošću kao kad je dostava vruće pice tek stigla, svakako će rezultat biti bolji nego kad je podgrevate bez vode.

Ako ste spremni na avanturu, predlažu da napravite pica sendvič te stavite dve kriške posložene jednu preko druge te zagrijete aparatom za vafle.

pica--1.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

11:15
U PIROTU NASTAJE NAJBOLJA PICA NA SVETU: Sonjin specijalitet sa jagnjetinom, pirotskim kačkavaljem i čvarcima (KURIR TV) Izvor: Kurir televizija