Možda mislite da je sveže proizvode najteže zadržati sveže u kuhinji, ali nemojte potcenjivati sposobnost hleba da se pokvari. Njegovo brzo vreme kvarenja može biti zbog načina na koji ga čuvate.

Postoji nekoliko mesta na koja nikada ne smete da odlažete hleb, a ako ih izbegavate i pravilno skladištite, neće biti razloga da bacite još jednu buđavu krišku.

Možda je najčešće mesto za čuvanje hleba, vrh frižidera. Iako može izgledati kao odlično mesto za držanje hleba podalje, to je siguran način da brzo istekne. Toplota koja dolazi sa rashladnih kalemova uređaja stvara toplo i vlažno okruženje unutar kese za hleb što dovodi do brzog stvaranja buđi.

Međutim, frižider nije jedini uređaj koji treba da izbegavate. Držanje hleba u blizini mašine za pranje sudova takođe nije dozvoljeno iz sličnih razloga. Ne samo da može da stvori toplo okruženje, već zbog vlage koju ispušta mašina za pranje, samo tražite buđav hleb. Čak ni blizu vašeg štednjaka nije idealno mesto. Para i toplota od kuvanja mogu lako upasti u vreće za hleb.

Sledeći put kada budete morali da „istučete“ buđav hleb, razmislite gde ga čuvate.

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

01:02
MLADA PEVAČICA POKAZALA TAJNI TALENAT: Pogledajte kako Višnja Petrović skida Cecu i Karleušu Izvor: Kurir televizija