Evo kako da napravite savršene lešnik štangle u kojima će uživati cela porodica. Postupak je jednostavan, pa će se i neiskusne domaćice sjajno snaći, a u nastaku vam ostavljamo recept za ovu poslasticu.

Sastojci:

Kora:

  • 125 g lešnika
  • 100 g kokosovog brašna
  • prstohvat morske soli
  • 3 kašike kakao praha
  • 25 urmi (prethodno potopljene u mlaku vodu na 15 minuta)
  • vanilin ekstrakt
  • 7-12 kašika vode od urmi (po potrebi)

kolac-1.jpg
Printscreen/Youtube 

Fil:

  • 1/2 šolje kikiriki putera
  • 2 kašike meda

Preliv:

  • 80 g crne čokolade
  • 20 g putera
  • 30 g lešnik putera (nije neophodno)

Priprema:

U blender ubacite lešnike, kokos, kakao ,so i izblendajte do brašnaste teksture.Potom dodajte urme (oceđene od vode) i vanila aromu. Blendajte sve dok se sastojci potpuno ne sjedine i smesa ne postane lepljiva. Vodu dodavati po potrebi.

Dobijenu smesu utisnuti u kalup koji je najbolje da obložite kesom za zamrzivač i staviti u zamrzivač/frižider dok pripremite fil. Kikiriki puter pomešajte sa medom i prelijte preko "kore". Najbolje bi bilo da kolač odstoji preko noći u frižideru. Crnu čokoladu istopite sa kokosovim uljem i prelijte preko kolača.

Kurir.rs/A.A./IGY THE COOK

Bonus video:

01:43
SLATKA ČESNICA: Vojvođanski božićni kolač od koga će vam poći voda na usta (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija