Kolač koji je mekan kao pena, izdašan, lagan za spremanje, a povrh svega je i jeftin.

Sastojci za koru:

  1. 3 jaja
  2. 3 kašike šećera
  3. 50 ml ulja
  4. 50 ml jogurta
  5. 6 kašika brašna
  6. korica limuna
  7. 1/2 praška za pecivo
screenshot-51.jpg
Printscreen/Bakina Kuhinja 

Sastojci za nadev:

  1. 5 kašika džema
  2. 50 gr mlevenog keksa
  3. šećer u prahu
  4. 1 kesica vanilinog šećera

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, pa onda izrendanu koricu limuna, jogurt, ulje i sve dobro izjednačiti.

Pleh obložiti pek paprirom pa istresti pola testa i ravnomerno rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.

Izmešati džem i keks pa sipati na pečen biskvit i rasporediti.

Preko džema sipati ostatak testa, i peći još 20 minuta ceo kolač. Vruć kolač posuti mešavinom šećera u prahu i vanilinog šećera. Kad se ohladi, iseći na štangle.

screenshot-50.jpg
Printscreen/Bakina Kuhinja 

Kurir.rs/Bakina kuhinja

Bonus video:

01:31
ORIGINALNI RECEPT ZA TUFAHIJE Izvor: Kurir televizija