Hleb od heljdinog brašna je mnogo zdraviji od uobičajnog i ne sadrži gluten pa je pogodan za osobe koje su na njega alergične.

Ako vam se jede zdrava poslastica, palačinke od heljdinog brašna su savršen predlog za vas:

profimedia0351281601.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  1. 1 šolja brašna od heljde
  2. 1 šolja integralnog brašna
  3. 3 šolje mleka
  4. 1 šolja kisele vode
  5. so
  6. šećer
  7. prašak za pecivo
  8. 2 kašike ulja

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte naimenično brašno i mleko, kiselu vodu i ostavite u frižideru na pola sata. Pre prečenja dodajte prašak za pecivo i ulje, i promešajte.

profimedia0395768216.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.

Bonus video:

02:30
OČEKUJE NAS SPEKTAKL KAO NA TAJMS SKVERU! Jelena spremna da zapali Beograd! Izvor: Kurir televizija