OD JELA SIROMAHA DO SAVRŠENOG OBROKA: Originalan recept za hercegovačke UŠTIPKE, jedan sastojak je dosad bio TAJNA starih DOMAĆICA
Hercegovački uštipci su tradicionalno jelo iz ovog kraja jednostavno je pripremiti, a sve sastojke imate u kuhinji. Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate proizvode ili uz jogurt. Ako postite, budući da je Božićni post, možete da ih poslužite uz džem, marmeladu, šećer, ali i uz ajvar, pindžur.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 250 ml vode
- 2 kašike loze
- ulje za prženje
- prstohvat šećera
Priprema:
U brašno dodati so, lozu i mlaku vodu i zamešati gusto testo, gušće od palačinaka. Testo bi trebalo lagano da klizi sa kašičice. Zagrijati malo ulja u velikoj tiganju i izliti testo kutljačom praveći duguljaste oblike. Odjednom peći dva ili najviše tri komada. Pržiti ih sa obje strane dok ne dobiju žućkastu boju.
kurir.rs
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore