OD JELA SIROMAHA DO SAVRŠENOG OBROKA: Originalan recept za hercegovačke UŠTIPKE, jedan sastojak je dosad bio TAJNA starih DOMAĆICA
Hercegovački uštipci su tradicionalno jelo iz ovog kraja jednostavno je pripremiti, a sve sastojke imate u kuhinji. Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate proizvode ili uz jogurt. Ako postite, budući da je Božićni post, možete da ih poslužite uz džem, marmeladu, šećer, ali i uz ajvar, pindžur.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 250 ml vode
- 2 kašike loze
- ulje za prženje
- prstohvat šećera
Priprema:
U brašno dodati so, lozu i mlaku vodu i zamešati gusto testo, gušće od palačinaka. Testo bi trebalo lagano da klizi sa kašičice. Zagrijati malo ulja u velikoj tiganju i izliti testo kutljačom praveći duguljaste oblike. Odjednom peći dva ili najviše tri komada. Pržiti ih sa obje strane dok ne dobiju žućkastu boju.
kurir.rs
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)