Hercegovački uštipci su tradicionalno jelo iz ovog kraja jednostavno je pripremiti, a sve sastojke imate u kuhinji. Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate proizvode ili uz jogurt. Ako postite, budući da je Božićni post, možete da ih poslužite uz džem, marmeladu, šećer, ali i uz ajvar, pindžur.

screenshot-66.jpg
Printscreen/Youtube 

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml vode
  • 2 kašike loze
  • ulje za prženje
  • prstohvat šećera
screenshot-64.jpg
Printscreen/Youtube 

Priprema:

U brašno dodati so, lozu i mlaku vodu i zamešati gusto testo, gušće od palačinaka. Testo bi trebalo lagano da klizi sa kašičice. Zagrijati malo ulja u velikoj tiganju i izliti testo kutljačom praveći duguljaste oblike. Odjednom peći dva ili najviše tri komada. Pržiti ih sa obje strane dok ne dobiju žućkastu boju.

screenshot-65.jpg
Printscreen/Youtube 

kurir.rs