Čokoladni keksići su nezaobilazni elementi svakog prazničnog filma, a da li ste znali da se pripremaju veoma jednostavno? Kao i priprema, i sam proces ne traje dugo takođe. Mali nedostatak je to što moraju da odstoje, ali se smatra da tim stajanjem dobijaju bolji ukus

Sastojci:

  • brašno, 270 g
  • prašak za pecivo, tri kašičice
  • so, tri kašičice
  • maslac ili margarin, 220 g
  • šećer, 165 g
  • braon šećer, 165 g
  • jaje, 1 kom.
  • čokoladne mrvice ili rendana čokolada
cokoladni-keks-2.jpg
Printscreen/Youtube/ Preppy Kitchen 

Priprema:

U veću posudu sipajte brašno i prašak za pecivo, a zatim dodajte so. Dobro promešajte kako bi se prašak za pecivo lepo rasporedio. U drugu posudu dodajte puter ili margarin i obe vrste šećera. Mešajte mikserom. U toku mešanja, dodajte ekstrakt vanile i nastavite da miksujete.

Kada se sve sjedini, dodajte jedno jaje i malo promešajte. Nakon toga, u smesu sa puterom dodajte smesu sa brašnom. Uključite mikser i pustite ga da radi dok se namirnice u potpunosti ne sjedine. Primetićete kako na činiji ostaju tragovi brašna, i to je sasvim u redu, recept se ne kvari.

Nakon toga, dodajte rendanu čokoladu ili čoko mrvice u proizvoljnoj količini, ali nemojte preterivati. Smesu ostavite u frižideru na sat vremena. Nakon toga, izvadite smesu i oblikujte kuglice. Pecite ih 10 do 12 minuta, na temperaturi od 375 stepeni.

Kurir.rs/A.A/Preppy Kitchen

Bonus video:

02:03
NAPRAVITE RESTORANSKI BIFTEK KOD KUĆE: Najpoznatiji srpski kuvar podelio recept, ništa ukusnije nećete probati! Izvor: Kurir televizija