SLAVSKA TRPEZA BEZ NJE NIJE POTPUNA: Sočna baklava SA VOĆEM ima POSEBAN ŠMEK, ukus će vas sigurno RASPAMETITI! (VIDEO, RECEPT)
Slavska, ali i praznična trpeza se ne mogu zamisliti bez baklave. Ovu sočnu poslasticu mnogi obožavaju, a kad u nju dodate voće, dobija poseban šmek.
Sastojci:
- gotove kore
- 100 gr seckanih oraha
- 1 veća dunja ili 2 manje
- 4 jabuke
- 1 vanilin šećer
- malo cimeta
- 100 gr suvog grožđa u rumu
- ulje za premazivanje
Za preliv:
- 300 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- pola limuna na krugove
Priprema:
Izrendajte jabuke i dunje, pa dodajte 1 vanilin šećer i malo cimeta. Prvu koru premazati uljem, dodati drugu preko nje pa i nju premazati. Na dno staviti jabuke pa na sredini javluka pritisnuti prstima praveći korito.
U korito ubaciti suvo grožđe isceđeno iz ruma i 2 kašike seckanih oraha preko. Čvrsto uviti u rolnicu i ređati u podmazan pleh. Kad se sve utrošilo rolnice iseći na manje rolate. Premažite uljem. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta da lepo porumeni.
Dok se baklava peče napraviti sirup, U šerpicu sipati šećer i 100 ml vode, naseći pola limuna na kolutove i ostaviti da se ušpinuje. Pečenu vruću baklavu preliti vrućim sirupom. Polužite ohlađenu da lepo upije.
Kurir.rs/A.A./JelenajelaPetrovic
Bonus video:
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)