SPOLJA HRSKAVE, A UNUTRA MEKANE KAO DUŠA: Evo kako da napravite domaće PANCEROTE od kojih zastaje dah! (VIDEO, RECEPT)
Domaćim pancerotama niko ne može da odoli, a najbolja strana ovog recepta je što možete da stavljate sastojke po želji. Priprema je veoma jednostavna, pa ni početnicima u kuhinji neće biti teško da se snađu.
Sastojci:
- 350 ml mleka
- 15 gr kvasca
- 50 gr ulja
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 600 gr brašna
Nadev:
- 100 gr šunke
- 100 gr sira
- 1 kašičica pavlake
- malo kečapa
- origano
Priprema:
Izgnječite sir sa pavlakom i iseckajte šunku. Kvasac rastopite u mlakom mleku i dodajte šećer. Ostaviti da zapeni pa zamesite glatko testo sa brašno. Dodajte ulje i malo soli i ostaviti da odmara 30 minuta pokriveno. Razvijte okragijom pa čašom vaditi krofne.
Na svaku krofnu staviti malo kečapa, sira, šunke i origana pa jednu stranu presaviti i pritinite viljuškom. Ostavite pancerote da odmore 15 minuta pa ih premažite žumancetom i pospite susamom. Peći 35 minuta na 200 stepeni.
Kurir.rs/A.A./JelajelenaPetrovic
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA