Domaćim pancerotama niko ne može da odoli, a najbolja strana ovog recepta je što možete da stavljate sastojke po želji. Priprema je veoma jednostavna, pa ni početnicima u kuhinji neće biti teško da se snađu.

Sastojci:

  • 350 ml mleka
  • 15 gr kvasca
  • 50 gr ulja
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 600 gr brašna

pancerote-2.jpg
Printscreen/YouTube/JelaJelena Petrovic 

Nadev:

  • 100 gr šunke
  • 100 gr sira
  • 1 kašičica pavlake
  • malo kečapa
  • origano

Priprema:

Izgnječite sir sa pavlakom i iseckajte šunku. Kvasac rastopite u mlakom mleku i dodajte šećer. Ostaviti da zapeni pa zamesite glatko testo sa brašno. Dodajte ulje i malo soli i ostaviti da odmara 30 minuta pokriveno. Razvijte okragijom pa čašom vaditi krofne.

Na svaku krofnu staviti malo kečapa, sira, šunke i origana pa jednu stranu presaviti i pritinite viljuškom. Ostavite pancerote da odmore 15 minuta pa ih premažite žumancetom i pospite susamom. Peći 35 minuta na 200 stepeni.

Kurir.rs/A.A./JelajelenaPetrovic