RED KEKSA, PA RED FILA OD PUDINGA: Evo kako da napravite fantastičnu EKLER TORTU, desert koji se NE PEČE! (VIDEO, RECEPT)
Ekler torta je poslastica za koju vam nije neophodno veliko kulinarsko iskustvo, ali ni rerna. Za čuvenu ekler tortu ste sigurno čuli, a mi vam ostavljamo recep kako da je napravite.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 1 kesica praška za puding sa ukusom vanile
- 50 g šećera
- 10 ml esencije vanile
- 100 g šlaga
- 400 g keksa četvrtastog
Glazura:
- 80 g šećera
- 15 g kakao praha
- 20 ml mleka
- 50 g putera
Priprema:
Na dno vatrostalne posude stavite keks. Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom. Sve vreme mešajte žicom. Kada je puding gotov, ostavite da se ohladi.
Nakon što se ohladio, u puding umešajte umućen šlag. Zatim stavite polovinu smese preko kesa, pa opet keks, pa fil, pa keks. Za glazuru pomešajte u šerpici mleko, šećer i puter, otopite pa dodajte kakao prah. Prelijte preko keksa i ostavite oko dva sata u frižideru da se ohladi.
Kurir.rs/A.A.Cookrate - Cakes
Bonus video:
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)