Sarma, pečenje i ruska salata gotovo su neizbežni deo praznične trpeze u našoj zemlji, a šta o njima kaže nutricionista?

"Znamo da smo preterali kada smo hranu loše iskombinovali. Ako bismo rusku salatu jeli u ujutru, bila bi mnogo zdravija. Najgore je kada se ovo jelo kombinuje sa pečenjem. Sarma nije problem, posebno što može i da se napravi bez pirinča ili možemo da je jedemo bez hleba", rekao je za TV Prva nutricionista Đorđe Pejčić.

"Između sarme i pečenja, birao bih sarmu. Ali ako je pečenje već na trpezi, treba ga jesti sa većom količinom salate. Na primer, sa kupus salatom", napravio je svoj izbor nutricionista.

Napomenuo da sarmu, pečenje i rusku salatu, uz pridržavanje pomenutih saveta, ne treba izbegavati.

profimedia0169004064.jpg
Profimedia 

"Više se plašim lajt proizvoda sa manjim procentom mlečnih masti, a koji imaju više šećera. To je veći problem", istakao je.

Kada prođu praznici, treba se odmah vratiti zdravom načinu ishrane, pa striktno i odmah uraditi detoks - čorbama od povrća, potažima, sa dosta tečnosti i izbacivanjem namirnica bogatih zasićenim mastima i mlečnih proizvoda.

profimedia0341975696.jpg
Profimedia 

kurir.rs

Bonus video:

02:07
KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija