U vreme posta najukusniji obrok je pasulj prebranca.

Potrebno je:

600 g pasulja

2 dl ulja

pola kilograma luka

so

slatka mlevena paprika

biber

lovorov list

screenshot-18.jpg
printscreen YT 

Priprema:

Pasulj dobro oprati, naliti sa vodom i staviti da se kuva. Kad provri tu vodu prospemo i nalijemo drugu vodu. Opet staviti da se kuva. Vodite računa da se ne raskuva, jer ćemo ga dodatno kuvati u rerni. Kad je na pola isključiti i ostaviti da stoji.

Dok se pasulj kuva oljuštiti luk i iseći na rebarca. Staviti u posudu ulje, pola od ukupne količine ulja i dinstati luk. Dodati začinsku alevu papriku, so, lovorov list. Ovde možete dodati i biber.

Uzeti tepsiju u kojoj ćemo pripremati pasulj. U nju staviti pasulj, pa odozgo luk, pa malo polijete uljem, pa ponovo pasulj pa luk i opet ulje. Na kraju treba gore da vam bude pasulj. Ponovo ga malo zalijete uljem i naliti sa još malo čorbe u kojoj se kuvao pasulj.

Pasulj vaditi rupičastom kašikom da se ocedi od tečnosti.

Stavite u rernu da se peče. Nakon oko pola sata vaš ručak je gotov.

profimedia0014116809.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/stvarukusa.rs/M.M.